fbpx skip to Main Content

De Kern van Pilates

Pilates is een prachtige methode van lichaamsbeweging ontwikkeld door Joseph Pilates in de vroege 20e eeuw. De kern van deze methode is het versterken van de ‘core’, de spieren van de buik en rug die ons centrum van kracht vormen. De filosofie achter Pilates is dat een sterke en evenwichtige core essentieel is voor de algehele gezondheid en het welzijn van het lichaam. Wanneer de buik- en rugspieren in balans zijn, plukt het hele lichaam daar de vruchten van.

Blessurepreventie en Herstel

Pilates is speciaal ontworpen om blessures te voorkomen en te herstellen, wat het een ideale keuze maakt voor mensen van alle fitnessniveaus. De oefeningen van Pilates combineren stretching en krachttraining, wat helpt bij het opbouwen van een lang, sterk en soepel lichaam. De focus ligt op het controleren van de spieren in plaats van ze uit te putten, waardoor je een volledige lichaamstraining krijgt zonder je gewrichten te belasten.

Aanpasbaarheid van Pilates

Wat Pilates bijzonder maakt, is de aanpasbaarheid. De veilige, gecontroleerde aard van de oefeningen betekent dat ze kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van elke deelnemer. Of je nu een topsporter bent of net begint met sporten, Pilates kan worden aangepast om je uit te dagen op een niveau dat bij jou past.

Meer dan een Training

Daarnaast is Pilates meer dan alleen een training. Het is een manier om beter bewust te worden van je lichaam en hoe het beweegt, waardoor je een verbeterde houding, balans en flexibiliteit krijgt. Of je nu een betere sportprestatie wilt leveren, wilt herstellen van een blessure of gewoon een betere gezondheid en welzijn wilt, Pilates biedt een holistische benadering die je helpt om je lichaam en geest te versterken.

Pilates in Groningen

Dus, als je op zoek bent naar een sport die niet alleen je lichaam versterkt, maar ook blessures voorkomt, je bewegingsbereik verbetert en je helpt een beter lichaamsbewustzijn te krijgen, dan kan Pilates precies zijn wat je nodig hebt. En als je op zoek bent naar Pilates in Groningen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden kwalitatieve en aanpasbare Pilates lessen die je helpen je doelen te bereiken. Kom langs en ervaar zelf de voordelen van Pilates tijdens een proefles in Groningen! Lukt het niet om fysiek aanwezig te zijn? We hebben naast allerlei lessen op YouTube ook online lessen.

LESROOSTER

Dinsdag 20:00-20:50 Studio
Woensdag 09.30-10.20 Studio
Vrijdag 17.30-18.20 Studio
Vrijdag 18.45-19.35 Online

Pilates

Back To Top