fbpx skip to Main Content
Citroen

Citroen

Citroen. Wat voor kleur heeft de citroen? Hoe voelt de huid? Proef maar!

Waarschijnlijk zag je de citroen voor je; de geur, de smaak, levend in je voorstellingsvermogen. Voorstellingsvermogen. Het vermogen wat we te weinig gebruiken in de wereld van taal. Erg vreemd, want ons geheugen is veel beter in het onthouden van beelden. Soms onthouden we het als een plaatje, maar ook als een film, dat zorgt ervoor dat je veel meer details kunt onthouden. Wanneer we op een bijzondere plek zijn geweest hebben we honderden woorden nodig, maar een foto bekijk je in één oogopslag.

Het neemt je direct mee naar die plek, zonder dat je er over na hoeft te denken. Dit vermogen zorgt er voor dat je lichaam ook reageert. Wanneer het een negatief beeld is voel je misschien wel de huivering over je rug. Wanneer het een positief beeld is reageert je lichaam ontspannen en ontstaat er wellicht een glimlach.

Nu denkt je sluwe geest wellicht; nou, eitje, dan maken we toch overal foto’s van!? De uitdaging ligt er juist in om een foto met je brein te maken en de ervaring van het lichaam te voelen, alles zo goed mogelijk in je op te nemen, de kleuren, de geuren, de geluiden.

Vertraag voor een moment
Bewust
Adem
Klik!

Ik heb zo vaak dat ik halverwege een verhaal ben en me besef; “waar was dat ook al weer? Of hoe heette diegene nou? Nee, hij werkt bij…..? Oh, even nadenken hoor….” Dan ben ik in die situatie te vluchtig geweest, van alles wat meepikken en het liefst alles tegelijk. Is mijn moeder midden in haar enthousiaste verhaal, moet ik toch weer even op mijn telefoon kijken. Heb je tijdens een wandeling een mooi plekje gevonden met weids uitzicht om te rusten, toch maar weer verder, want we hebben gereserveerd en anders komen we te laat.
Zie je datgene echt wat er voor je ogen is? Neem de tijd en durf te staren ;-)

Wanneer je dit gaat oefenen heb je de kern te pakken van mindful leven. Wanneer je steeds meer gaat concentreren op het positieve in het moment, wordt het leven lichter. Het leven daagt je altijd uit, schiet niet direct in je emotie, want dat veranderd niets aan de situatie. De wijn kan er niets aan doen dat tie op je witte broek is beland en zal niet in één keer verdwijnen als je woedend blijft ;-) Wanneer je dit steeds meer kan toepassen ben jij niet de enige die er van profiteert!

De volgende oefening kan je helpen om negatieve of piekerende gedachtes los te laten. Het werkt ook goed om een visualisatieoefening te doen als je de slaap niet kunt vatten, de stap naar de wereld van dromen is dan maar klein ;-)

Visualisatieoefening Waterval. Voor het slapen gaan.
Powered by Yoga under Construction
Ingesproken door Gerri Douw
Geschreven door Melijn van der Graaf, you are a true inspiration to me!

Back To Top