fbpx skip to Main Content
Yoga Nidra | Vrijdag 28 December

Yoga Nidra | vrijdag 28 december

Heb je wel eens Yoga Nidra geprobeerd? Tijdens Yoga Nidra lig of zit je in een ontspannen houding met gesloten ogen en ervaar je het huidige moment. Alert en waakzaam observeer je op een milde manier alles wat voorbij komt varen. Dit kunnen allerlei soorten gedachten of gevoelens zijn die passeren, in wat voor vorm dan ook. Je probeert ze te bekijken zonder te oordelen of oplossingen te creëren. Wees zacht voor jezelf. Wellicht merk je dat mee zwemt met de stroom van gedachten, of soms ertegenin. Dit kan een bepaald gevoel losmaken. En soms stap je als het ware uit het water en bekijk je alles vanaf de kant. Het is oké. Op deze manier ga je steeds dieper, laagje voor laagje naar binnen en kun je met al je aandacht zien en voelen wat er gebeurt en tegelijkertijd een diepe rust ervaren. Een rustmoment voor je ziel. Hoe je ligt tijdens Yoga Nidra bepaal je helemaal zelf, het liefst zo comfortabel mogelijk!

We hebben verschillende houdingen hieronder afgebeeld en uitgelegd (zie afbeelding onderaan de tekst) waar je inspiratie uit kunt halen voor de beoefening van Yoga Nidra:
Rug: Je ligt op je rug met je knieën ondersteund door een bolster. Hierdoor kun je meer loslaten in je onderrug. Je handen kun je eventueel op twee blokken leggen zodat je sleutelbeenderen en borst ontspannen blijven aanvoelen. Je hoofd kun je op een opgevouwen fleecedeken leggen waarvan beide zijkanten naar binnen zijn gerold zodat het een soort zacht nestje vormt.
Zij: 
Je ligt op je zij met je hoofd ondersteund door een meditatiekussen, een dekentje onder je heup en een bolster onder het gebogen been.
Buik: Je gaat liggen met je romp op een bolster. Het voorhoofd kan ondersteund worden door meerdere dekens en de enkels worden opgevangen door een tweede bolster.

Gun jezelf een moment van diepe rust zo aan het einde van het jaar. De Yoga Nidra wordt begeleid door Gerri op vrijdag 28 december van 17:30-18:45 aan het Damsterdiep. Leden kunnen gratis reserveren via Virtuagym. Ben je geen lid, dan vragen we een bedrag van €10 en kun je je aanmelden door een mail te sturen naar info@yogaunderconstruction.nlen reserveren we een plek voor je! Je kunt pinnen en contant betalen. Tip: Zorg voor comfortabele warme kleding en sokken. Neem ook een slaapzak mee of deken voor extra ondersteuning. Je ligt namelijk een voor een langere tijd op een harde ondergrond.
Je kunt Yoga Nidra ook beoefenen via het ontspanningskanaal van Gerri.

Kom je ook? =)

Back To Top