Chocolat Chunk Banana Bread
Houd jij ook zo van Ben&Jerry’s icecream? Hier volgt mijn versie van een Ben&Jerry’s lekkernij alleen dan zonder ijs. Pas op; de kans is groot dat je niet kunt stoppen met eten 😉
Ingrediënten:
- 4 bananen
- 2 eetlepels honing
- ½ theelepel kaneel
- 150 gr volkoren tarwemeel
- 60 gr bloem
- 1 theelepel baksoda
- ½ theelepel zout
- 2 eieren
- 60 gr rietsuiker
- 110 ml kokosmelk
- 60 gr ongezouten boter, gesmolten
- 1 theelepel vanille aroma
- 100 gr pure chocolade (>72% cacao), grof gehakt
- 60 gr ongezoete gedroogde kokos, geroosterd
Instructies:
Warm de oven voor op 200˚
Pel de bananen en leg ze op bakpapier neer. Giet over elke banaan honing en strooi er kaneel overheen.
Bak ze voor 25-30 minuten of totdat de bananen goudbruin en gekarameliseerd zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voor 5 minuten. Stel de oventemperatuur in op 180˚. Wanneer de bananen enigszins zijn afgekoeld stamp je ze fijn.
Wanneer de bananen in de oven zijn kun je ondertussen het volgende klaar maken: Bedek een cakeblik met bakpapier. In een kleine schaal voeg je de volkoren tarwemeel, bloem, baksoda en zout samen. Zet apart. Hak de chocolade grof en rooster de kokos in een droge koekenpan op middelmatig vuur. Zet apart.
In een grote kom mix je de eieren en rietsuiker tot een gladde massa. Voeg de kokosmelk, gesmolten boter en vanille toe. Voeg de bananen toe en mix het geheel nogmaals. Zeef de droge ingrediënten boven de grote kom en roer dit door de gladde massa totdat het goed samen is gekomen. Tenslotte voeg je de chocolade en kokos toe.
Giet de massa in het cakeblik, verspreid gelijkmatig. Zet het in de oven en bak het 50-60 minuten of tot een satéprikker er weer schoon uitkomt. Wanneer de bovenlaag bruin wordt (check na 45 minuten), dek het cakeblik dan af met aluminium folie.
Haal het uit de oven en laat minstens 30 minuten afkoelen voordat je het gaat snijden. Bewaar de Chocolat Chunk Banana Bread in een afgesloten bewaarblik 3-5 dagen.
We don’t need ice. Yes; we will scream!!!