fbpx skip to Main Content
Recept: Supersmeuige Vezelrijke Brownies

Recept: Supersmeuige vezelrijke brownies

Vandaag de laatste Run&Yoga training samen met Anja gegeven, we gaan weer starten op zondag 11 september. Anja en ik hebben eigenlijk vanaf het begin de traditie in het leven geroepen om elke Run&Yoga cursus af te sluiten op een bijzondere locatie en met een heerlijk kopje thee, wat lekkers en nog heerlijk kletsen met elkaar over van alles, want dat kan natuurlijk niet tijdens de training, dat is allemaal heel serieus ;-) Ik houd van allerlei gerechten die je in de oven kunt klaar maken en mijn favoriet is Brownie. Met allerlei variaties van klassiek, met after-eight mint, blondies, met kersen. En het was weer tijd voor een nieuw experiment: Vezelrijke brownie. Na de hardlooptraining met de groep, gingen we Yoga doen op de vlonder bij de Piccardhofplas. Deze plas is niet voor recreatie. Alle toegangen zijn dicht gegroeid, zodat de natuur niet gestoord wordt door de soms onnatuurlijke mensen. Hier ben je verzekerd van een altijd strak wateroppervlak, erg rustgevend! Klik hier voor de exacte locatie. Op de vlonder aan de picknicktafel konden we samen afsluiten met thee, citroen-munt water, fruitsalade en Supersmeuige Vezelrijke Brownie. Het heeft meer weg van een energiereep dan brownie, maar in de categorie Deliciously Healty een topper!

Ingredienten:

180 gr pure chocolade van goede kwaliteit met meer dan 70% cacao.

100 gr ongezouten boter

40 gr geroosterde tarwekiemen of voedingsvezels (zoals afbeelding) te verkrijgen bij de Natuurwinkels of online. Voedingsvezels laten wellen in een kommetje.

Natu Food Fibrex65 gr havermout

65 gr gehakte walnoten, ik had zelf gekozen voor hazelnoten

1 ei

Eiwit van 2 eieren

110  gr basterdsuiker, ik had geen basterdsuiker dus ik heb gewone kristalsuiker gebruikt, maar ik denk dat basterdsuiker het smaakvoller maakt.

1 tl vanille-extract

Een brownie bakvorm

 

Voor 20 brownies

Gewoon beginnen, voor je het weet sta je aan je lepel te likken :-)

Verwarm de oven voor op 180 graden, gasoven stand 4. Breek de chocolade in stukjes boven een hittebestendige kom. Voeg de boter toe. Zet de kom in een pan met kokend water en laat de chocolade onder regelmatig roeren langzaam smelten op laag vuur.

Mix de basterdsuiker, met alle eieren en vanille in een mengkom. Roer het chocolademengsel er doorheen en vervolgens doe je de tarwekiemen en havermout erbij en meng goed door elkaar. Roer tot slot de gehakte noten erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.

Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven of tot brownies bijna stevig aanvoelen. Neem het blik uit de oven.

Laat de brownies eerst afkoelen voordat je ze uit het blik haalt en in stukken snijdt. Bewaar in een luchtdichte doos en consumeer binnen vier dagen. Voor mijzelf en mijn vriend is het teveel om op te eten binnen vier dagen, dus ik maak vrienden en familie er ook vaak blij mee! En het is dus perfect voor een gelegenheid zoals een afsluiting van Run & Yoga of een picknick.

Dit recept bevat veel chocola en toch is het resultaat niet zoet. Dat komt door de hoge cacaopercentage en toevoeging van noten. Tarwekiemen en havermout voegen vezels en vitaminen toe.

Piccardhofplas Run & Yoga Groningen

Back To Top