fbpx skip to Main Content
Workshop Restorative Yoga

Workshop Restorative Yoga

Je kunt samen met Esther op zaterdag 6 oktober heerlijk de stilte opzoeken tijdens de Restorative Yoga Workshop. Door de alledaagse bezigheden en de vele prikkels die we daarbij ontvangen kan het soms lastig zijn om stilte en rust te ervaren. Dit heeft te maken met ons autonome zenuwstelsel dat bestaat uit een sympatische en parasympatische kant die af en toe uit balans kunnen raken.

De sympatische kant is onze ‘aan-knop’ die ervoor zorgt dat we actief bezig zijn, kunnen presteren en aan de slag kunnen met onze passies en dromen. Het broertje hiervan is de parasympatische kant, de ‘uit-knop’. Deze zorgt ervoor dat we rust en ontspanning mogen ervaren door bijvoorbeeld lekker in stilte een boek te gaan lezen, door te mediteren of yoga te beoefenen.

Restorative Yoga helpt je op een vriendelijke manier om naar binnen te keren en de rust te vinden. Aandachtig leren luisteren naar je lichaam en doormiddel van de houdingen weer in harmonie komen met de ritmes die zich hier afspelen. Dit kan je een gevoel geven van kalmte, verbinding en tevredenheid. Je ligt voor een langere tijd in verschillende houdingen en daarom gebruiken we hulpmiddelen zoals bolsters, dekens, blokken en oogkussens om ondersteuning te bieden zodat je lichaam volledig kan ontspannen.

De workshop is gratis en duurt van 14:45 – 16:00. Je kunt je aanmelden via Virtuagym. Wees welkom zaterdag 6 oktober om het Mind Your Body Festival samen met Esther af te sluiten in een diepe ontspanning!

 

Back To Top