fbpx skip to Main Content
Yoga Gids

Yoga Gids

Wat een bijzondere tijd is dit: voor ons allemaal is het aanpassen en onzekerheid accepteren. Daarom is het des te belangrijker om tijd en aandacht aan jezelf te besteden. Yoga, Pilates en andere bewegingsvormen kunnen hier bij helpen. Eén van de fijne effecten van yoga is om uit je hoofd te komen en in je lichaam. Van je voorhoofd (waar velen van ons het bewustzijn lokaliseren) naar je hart. Van het denken vrij worden en contact maken met je gevoel en je ware zelf.  Als we de hele dag het nieuws volgen, op de computer werken en afstand van andere mensen moeten houden, is het heel normaal om in de denk-stand te staan, dat is nu eenmaal heel praktisch om met ingewikkelde situaties om te gaan. Het kan echter snel te veel worden, en dat kan lijden tot stress en irritaties. Daarom is het fijn om een momentje van rust en stilte te vinden, om je lichaam te voelen en even te ontspannen. Dit laad je op en dat kan je ook uit dragen naar de mensen in je omgeving.

Op internet is er een wijd aanbod van bewegingslessen, zo veel, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Laten we met de ‘eerste boom’ beginnen.: Yoga under Construction biedt alle lessen online aan. We ontmoeten je graag via onze verschillende kanalen:

Via Zoom maken we verbinding en dit is het ONLINE LIVE ROOSTER

Ook plaatsen we geregeld nieuwe video’s op YOUTUBE.

In deze blog geven we tips van online yogalessen die wij kunnen aanraden. Er is zijn vele opties: in het Engels of Nederlands, voor ochtend of avond, langzaam of intens. Yoga is iets heel persoonlijks, dus probeer vooral verschillende docenten en verschillende stijlen uit, juist nu gemakkelijk te ontdekken, met een beetje hulp van ons ;-)

YouTube is gratis en er is een enorme verscheidenheid aan aanbod, perfect dus om eens te kijken hoe het bevalt om online yogalessen te volgen. Alleen zijn de meeste yogakanalen wel in het Engels. Hier zijn een paar tips van goede YouTube docenten.

Yoga with Adrienne is het grootste YouTube yoga kanaal. Ze geeft fijne rustige hatha lessen, goed voor beginners en gevorderden! Ze geeft op een leuke down-to-earth manier les. Ook heeft ze een aantal 30-day yoga challenges, perfect om komende maand elke dag een momentje op de mat te nemen. Dit is de eerste les van 30 dagen: 40 minuten hatha yoga.

Alo Yoga is het kanaal van het Amerikaanse sportmerk Alo. Ze hebben vele verschillende lessen, maar de meeste lessen zijn wat uitdagender en intenser, meer power yoga. Dit is een prettige mandala Vinyasa Flow

Oja, dit is ook leuk, voor als je kinderen thuis hebt heeft Alo een paar korte yogaoefeningen om samen met kinderen te doen.

Boho Beautiful heeft zowel yoga als pilates lessen, en al haar lessen zijn behoorlijk uitdagend. Dus als je yoga wil combineren met een workout, dan kunnen wij dit kanaal aanraden. Alle filmpjes zijn opgenomen op prachtige locaties, en heel professioneel gemaakt. Een klein nadeel is dat sommige lessen nadrukkelijk gaan over weight loss, terwijl wij vinden dat yoga gaat over genieten van je lichaam, precies zoals het is. Yoga gaat niet over hoe instagrammable de pose is, maar of het goed voelt in je eigen lichaam. Dit is een korte, zeer fijne flow les

The Yoga Room heeft mooie toegankelijke oefeningen voor beginners, zoals stoel yoga en yoga voor mensen met grotere lichamen. Dit is een prettige yogales voor de rug, zowel voor kracht als flexibiliteit.

Ekhart Yoga is een kanaal met hele duidelijke anatomische uitleg van yogahoudingen. Deze les is gefocust op de heupen, een aanrader als je de hele dag op een stoel moet zitten!

Pilates: Erica van Stralen legt duidelijk uit en er is een heel scala aan korte en lange lessen te vinden! Bekijk hier haar YouTube kanaal.

Yoga TV is deel van Yoga Magazine. Het is een fijne site, want er worden veel verschillende lessen aangeboden, die duidelijk staan beschreven. Ook zijn de meeste filmpjes in het Nederlands. Sommige filmpjes zijn gratis, maar voor het abonnement moet je betalen. Probeer eens deze 30 minuten yin yoga: heel rustig en duidelijk uitgelegd. Perfect om even helemaal te ontspannen.

Down Dog is een app voor op je telefoon, met vele yogalessen van verschillende docenten. Voor het gebruik van de app moet je een account aanmaken. Gelukkig kun je eerst uitproberen via een aantal lessen op youtube, zoals deze rustige les voor flexibiliteit (35 min).

Do Yoga With Me is een favoriet van Yoga under Construction! Heel veel gratis content en ze bieden de komende twee maanden korting. Prachtige website met absolute aanrader als docent: Fiji McAlpine. Hier vind je een overzicht met alle verschillende yogastijlen op een rij.

Back Mitra
Deze website mag niet ontbreken in onze gids! Ben je in het bezit van een Yoga Strip of een Back Mitra? Dan kun je heel gemakkelijk de instructie video’s volgen op Back Mitra.

—–

Blijf goed voor jezelf zorgen. Blijf voelen en vertrouwen dat de verbinding tussen het hoofd en het hart sterk is. We proberen creatief om te gaan met alternatieven; fysiek uit elkaar, met aandacht en energie bij elkaar!

Geschreven door Jade Kandelaar en vorm gegeven door Gerri Douw.

Back To Top