fbpx skip to Main Content
Maak Je Eigen Dromenvanger

Maak je eigen dromenvanger

Dromenvangers werden volgens Indiaanse traditie gebruikt om mensen tijdens hun slaap te beschermen tegen nare dromen. De slechte dromen werden gevangen in het web zodat de goede dromen hun weg konden vinden naar de dromer.

Je kunt de betekenis van de afzonderlijke onderdelen van de dromenvanger verbinden aan de natuur. De cirkelvormige ring van de dromenvanger kun je zien als de cirkel van het leven, het web binnen in staat voor bescherming want deze vangt de slechte dromen. Ondertussen laten de versieringen, die staan voor de kracht van de lucht en de wind, zoals de veren, schelpen en kralen de goede dromen door zodat je in alle rust lekker kan slapen. De kleuren van de dromenvanger vertegenwoordigen de vier elementen: vuur (rood en goudgeel), water (zeegroen en wit), aarde (zwart en bruin) en lucht (blauw).
Tegenwoordig gebruiken we dromenvangers niet alleen meer om goed te kunnen slapen maar vinden we ze ook gewoon mooi om binnen het huis of buiten in de tuin op te hangen.

Zaterdag 6 oktober tijdens het Mind Your Body Festival kun je je eigen dromenvanger maken samen met Willemijn en Hannelide! Zij regelen de materialen, helpen je op weg en zorgen voor een goede sfeer =) Voor het maken van je eigen dromenvanger vragen we een bijdrage van €5 en je kunt je vanaf september inschrijven op Virtuagym. De tijden van de workshop zijn: 11:15 – 12:45 en 14:30 – 16:00.
Ben je geen lid bij ons en wil je ook je eigen een dromenvanger maken? Stuur dan een mailtje naar info@yogaunderconstruction.nl dan reserveren we een plekje voor je. Zowel pinnen als contant betalen is mogelijk.

Wellicht heb je zelf nog een bedeltje, kaartje, foto of ander voorwerp dat een speciale betekenis voor je heeft die je aan je dromenvanger wilt hangen. Neem dit gerust mee!

Je kunt op de hoogte blijven van het Mind Your Body Festival door jezelf toe te voegen aan het Facebook evenement. Hier wordt al het nieuws omtrent het festival gedeeld.

Gezellig als je erbij bent!

 

 

 

 

Back To Top