fbpx skip to Main Content
Van Angst Naar Liefde

Van angst naar liefde

Bestaan is een feit, leven is een kunst.

Waar droom je van? Bij het ouder worden verliezen we de zin om te spelen en om te dromen. Welke dromen blijven je achtervolgen? Welke beelden bewonen je geest? Moet je van alles doen? Of speel je muziek, creeer je kunst, experimenteer je in de keuken, beoefen je yoga, droom je van een completer bestaan? Wat is de taal van je ziel?

Gedurende het leven raakt je lichaam en geest steeds meer geconditioneerd. Hoe is het gesteld met je huidige conditie? En dan heb ik het niet alleen over je longinhoud… Mentaal reageer je wellicht op een ingeprogrammeerde manier op gebeurtenissen. Fysiek neemt je flexibiliteit af door spanningen en kunnen er zelfs anatomische verstoringen ontstaan. Je raakt steeds meer verwijderd van het luisteren naar jezelf. Je energie daalt, evenals je vitaliteit.

Je hebt de gave om jezelf te vormen. Belemmer jezelf niet om je eindbestemming te bereiken. Zoals het rupsje in een cocon. Het geeft zich over aan het natuurlijke veranderingsproces om een vlinder te worden. Zo ook jij. Je kan het niet forceren. Je kan het niet vinden in objecten. Je hoeft het niet te zoeken. Alles is al in jou aanwezig. Verstil en er ontstaat een diepe openheid voor het leven.

Swami Satyananda Saraswati over de beoefening Yoga Nidra:

Relaxation does not mean sleep. Relaxation means to be blissfully happy, it has no end. I call bliss absolute relaxation; sleeping is a different matter. Sleep gives only mind and sense relaxation. Bliss relaxes the atma, the inner self.

 

Bronnen:

  • Het Orakel van de Maan geschreven door Frederic Lenoir.
  • Jean Klein, sadguru geschreven door Koos Zondervan.
  • Yoga Nidra geschreven door Swami Satyananda Saraswati.

Aanbevelingen voor een leven van angst naar liefde:

  • Lees bovenstaande boeken.
  • Tips van Koos Zondervan voor zelfobservatie: Wees getuige van je eigen functioneren zonder oordeel. Registreer met welke motieven je handelt. Registreer hoe je reageert (fysiek en mentaal) op mensen en gebeurtenissen. Yoga kan je bewust laten worden van de weerstanden en stijfheden in je lichaam.
  • Kies voor juiste voeding en zie af van geweld. Kijktip: Food Choices
  • Beoefen Yoga Nidra ingesproken door Gerri Douw. De beoefening van Yoga Nidra is een wetenschappelijke methode die negatieve spanningen wegneemt.
Back To Top